Köttgryta med bacon och svamp
God smakrik köttgryta med högrev som får puttra på låg värme till köttet är mört

- 1 kg högrev
- 140 grambacon
- 1 gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 msk smör
- 1-2 tsk salt
- ca 0.5 tsk svartpeppar
- 2 msk tomatpuré
- 4 dl grädde, ev mer
- 1 msk kalvfond
- 1 tsk torkad timjan
- 250 gram kantareller
- Skär köttet i cm-breda strimlor. Skär baconet i mindre bitar.
- Bryn köttet i smör tillsammans med bacon i omgångar och lägg över i en gryta.
- Skala och hacka den gula löken och vitlöken. Ansa, skölj och strimla purjolöken.
- Fräs svampen i smör och låt sedan löken fräsa med tills den mjuknar. Lägg över svamp- och lökröran i grytan.
- Rör ner tomatpuré, grädde och fond. Krydda med salt, peppar och timjan.
- Låt grytan sjuda under lock på lägsta värme minst 2 timmar, tills köttet är mört.
- Till den så gjorde vi potatismos.mums
Och till förrätt så blev det en skagen toast,vår allas favorit,

Haft en solig helg,varit ute mest hela helgen,
man vill inte gå in,det här har man längat efter....
Blivit skidtur,promenad på isen,sparktur och korvgrillning

Sitter nu och beställer fröer, snart dags att plantera...känns som våren är på gång