Kanelbullar

Nu var det länge sedan jag bakade kanelbullar.
Inte ofta att det blir bullbak.Blev sugen på det i kväll.
Och när jag då en gång bakar dem så vill jag att de ska vara saftiga och goda.
Använder äkta smör.Både i deg och fyllning.
I degen använder jag rumstempererat smör ( mycket smör), och honung.





KANELBULLAR:
blir ca 30 bullar

200 g smör, rumstempererat
5 dl mjölk
1 pkt jäst för söta degar
0,5 tsk salt
0,5 dl honung
ca 0,8 kg vetemjöl

fyllning:
200 g smör, rumstempererat
1,5 dl socker
2 msk vaniljsocker
2 msk kanel

garnering:
1 ägg, uppvispat
rikligt med pärlsocker

Värm mjölken till 37 grader och smula ner jästen i en stor bunke. Blanda samman så att jästen löser upp sig. Tillsätt salt och lite av mjölet så att det får en smetig konsistens. Blanda i smöret och rör så att allt löst sig. Häll i honung och tillsätt resterande vetemjöl så att degen blir smidig att arbeta med. Det gör inget om degen kletar lite. Täck degen med en bakduk och låt jäsa i ca 45 minuter.

Blanda alla ingredienserna till fyllningen.

Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och dela degen i 2 bitar. Kavla ut varje deg till en rektangel och bred på fyllningen. Rulla ihop till en rulle och skär i stora bitar. Lägg varje bit i en bullform. Lägg en bakduk över och låt jäsa i ca 30 minuter.

Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda bullarna i 200 grader i 12-15 minuter. Låt bullarna svalna under en bakduk, gärna på galler.

Och sen - Ananaspaj

Till efterrätt så gjorde jag en god ananaspaj.
Lätt att göra och den smakar ju så gott!

Låt 500 gr krossad ananas stå och rinna av i ett durkslag, gärna 1 timme.

Blanda samman:¨
200 gr smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Och tryck ut i en pajform.


Blanda och fyll pajformen med:
Avrunnen ananas ( 500 gr)
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl creme fraiche


Grädda i 175 grader i ca 40 minuter



Servera med vaniljglass.

Tex Mex-Tacokväll

I går kväll så blev det tacos till middag.
Det är inte så ofta nu för tiden så det var riktigt gott.

Vi gillar olika sorters bröd så det blir att köpa en av varje.

Och så blir det en del grönsaker att hacka, och så ananas förstås,inga tacos utan ananas.

Och som sås,Creme fraiche Tex mex.

Och sedan blir det nog någon efterrätt!