Fredagspasta med Oxfile

Till middag i fredags så gör vi en riktig klassiker; pasta med en krämig, ljuvlig sås på bland annat oxfilé, svamp, lök och grädde. Toppad med parmesan och basilika. 
 
 
2 pers
 
God pasta av valfri sort
200 gram oxfilé
100 gram färska champinjoner
1 bit purjo
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 dl vispgrädde
1 dl (drygt) creme fraiche
1 msk msk fransk senap
Salt, svartpeppar
1/2 dl hackad färsk basilika
Riven parmesan
 
1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
2. Skär oxfilén i tunna strimlor.
3. Strimla purjo, hacka lök och vitlök. Grovhacka basilikan.
4. Bryn köttet i stekpanna. Tillsätt svamp och lök. Låt fräsa några minuter under försiktig omrörning.
5. Häll i grädde, creme fraiche och senap. Låt puttra några minuter.
6. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
7. Rör ner basilikan.
8. Lägg upp pastan på tallrikar. Häll över såsen. Strössla över parmesan och garnera med några blad färsk basilika.
 

Toast med Getost

Fredagsmys och
en riktigt mumsig förrätt- varm toast med getost, honung. Superenkel att göra och fantastiskt gott.
 
 
Skivor av gott bröd,jag hade surdegsbröd
Getost
Flytande honung
Rödlök
Körsbärstomater, gärna lite blandade färger, eller vanliga tomater
Sallad,gärna ruccola
Balsamico
Olivolja
 
1. Sätt ugnen på 250 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
2. Skiva getosten i skivor, cirka 1 cm tjocka
3. Hetta upp smör i en stekpanna och stek brödskivorna på hög värme, 2 minuter per sida.
4. Lägg bröden på plåten och lägg på getosten. Ringla över honung.
5. Gratinera tills osten fått fin färg, det tar cirka 4-5 minuter. Passa så det inte blir bränt.
6. Gör i ordning salladen under tiden. Ringla över lite olivolja och balsamico. Salta och peppra.
7. Lägg en getosttoast bredvid salladen på tallriken.
8. Ringla ev över ytterligare lite honung.
 

Kinderägg Pannacotta

Har testat ett recept ur min senast inköpta kokbok.
Finns så mycket gott i den boken så jag vet inte var man ska börja.
 
I söndags blev det en pannacotta med smak av kinderägg, mums!!
 
6-8 portioner
 
1 1/2 gelatinblad
1 vanilstång
3 dl grädde
1/2 dl strösocker
200 gr philadelphiaost
100 gr kinderäggchoklad ( 5 st små stänger)
Kinderägg
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna,
lägg frön och vaniljstång i grädden,tillsätt socker
Koka upp grädden
Ta från plattan, plocka upp vaniljstång.
Krama ur gelatinet och rör ned i grädden
Rör ned philadelphiaosten
Smält chokladen över vattenbad och vänd ner i gräddsmeten
Häll upp i små glas och ställ i kyl 3-4 timmar
Dekorera med kinderäggchoklad
 
 
Köpte kokbok på jennysmatblogg
www.jennysmatblogg.nu
"Baka med Godis"
Goda kakor,pannacotta,tårtor, glass och julgodis
Innehåller många bra och enkla recept 
Perfekt när jag ska baka med barnbarnen!
 
Fick den signerad :)