Midsommartårta

Vi hade en supertrevlig midsommarafton i går, med sillunch,brännboll,femkamp och god middag.
Jag hade gjort en god midsommartårta som vi åt efter middagen,
Krossa 300 gr digerstivekex, blanda med 150 gr smält smör,
Lägg plastfolie i en form med löstagbar botten, tryck ut kexsmeten i formen
Ställ formen i kylen ett par timmar, ta ut formen och dra bort plastfolien från kexbotten,
 
Fyll botten med 1 burk karamelliserad mjölk,(kolasås)
Vispa 3 dl grädde,krossa dajm och blanda i grädden,
Bred på grädden och strö över mer krossad dajm.
Lägg på mycket jordgubbar och hallon,
 
MUMS, det blev tomt på faten !!
 
Nu har vi en lugn midsommardag, sitter och myser i uterummet med ett glas rose,
 
 
 
 

Sköna Söndag

Söndag och vi stannar i klockarviken,skönt att vi nu flyttat ut för sommaren och slipper packa ihop.
Vi har haft en superskön helg,har fortsatt med altanbygget.
I helgen har vi fått vindskyddet klart och vi har också målat alla delar till räcket.
Så i morgon kan vi börja sätta upp räcket,
 
Vi har också gjort sommarens första fisketur,vi fick riktigt bra med fisk,
5 stora sikar och lika många aborrrar, så i kväll blir det att röka fisk,
har här lagt dem i salt en stund innan de ska rökas,
 
Vi fick ta det lugnt förbi svanfamiljen när vi skulle ut och hämta näten.
5 små söta svanungar,
Och här lite nya bilder på altanbygget.
 
I eftermiddag så har jag rensat ogräs nere på stranden,
det har växt upp så mycket,där måste man rensa varje år så att det inte blir för mycket
Förebild:
Och så här bra blir det när man rensat bort allt ogräs,
 
 
 
 

Grillad kyckling

Gjorde egen marinad till kycklingen,
 
Blanda ihop:
matolja
Soya
Chilisås
Lika delar av varje.
Smaksätt med sambal olek, kycklingfond och peppar,
 
Gjorde iordning och la kycklingen i marinad på morgonen så det fick ligga några timmar innan grillning.
Som sås så gjorde jag ädelostsås,
Smält ned ädelost i grädde och smaksätt med vitpeppar.