Ugnstekt choritzo

Lättlagad och god middag blev det i dag,
 
Fylld choritzo och potatismos,
Enkel och en god variant av korv med mos,
 

Skär ett snitt i korven,
Blanda lika delar bostongurka och creme fraiche, krydda med salt och peppar.
Fyll blandningen i korven, strö över riven ost.
Lägg i smord form, stek i ugn i 225 grader i ca 20 minuter.
Servera med potatismos och sallad.
 
 

Smördegsinbakad fläskfile med färsk svamp

Haft en bra helg i stugan, solen har visat sig och de gillar vi.
Varit ute och har för första gången i vinter tagit fram stolarna och suttit ute på altanen.
Man bara njuter av att vara ute, hoppas på fler såna helger nu.
Eldat och varit på långa promenader,
 
 
I går käkade vi inbakad fläskfilé med färska champinjoner, klyftpotatis och rödvinssås,
 
Stek finhackad svamp, schalottenlök, tillsätt en pressad vitlöksklyfta,
Tillsätt 1 dl grädde och låt koka ihop, salta och peppra och strö över färsk persilja. Låt kallna

Salta och peppra filen och stek den i ca 7 minuter, låt kallna.
 
Rulla ut smördegen och lägg en sträng i mitten med hälften av svampröran.
Lägg på filen och resten av svampröran.
 
Lägg ihop till ett paket,
Pensla med uppvispat ägg,
I ugnen i ca 30 minuter,
 
Till det gjorde jag klyftpotatis och en god rödvinssås,
Och som tillbehör hade jag färska små minimajs.
 
 
 
 
 
 
 

Lördagsmiddag

Middag i dag blev en krämig potatis gratäng, Entrecote och ett gott persiljesmör.
Krämig Potatisgratäng:
Skala och skiva 1 kg mjölig potatis,
Koka upp
3 dl grädde
2 dl mjölk
2 tsk salt
2 vitlöksklyftor
svartpeppar
Lägg i potatisen och koka i ca 35 min
häll upp i form ,strö över riven ost och gratinera,
 
Servares med god Entrecote, persiljesmör, och balsamicovinäger,
Stek köttet snabbt i het panna!
 
SUPERGOTT