Grillad kycklingfile med 3 goda såser

Lördagsmiddag så gjorde jag grillad marinerad kycklingfile,
ris och 3 olika såser,
Till det så blev det en god fetaostsallad.
Currysås, ( Chicken fajitassås )
Ädelostsås:
1,5 dl crème fraiche
1,5 dl grädde
värm upp och rör ned 140 gr Gräddädel ost
smaksätt med soja, peppar och salt
 
Vitlökssås:
2 dl creme fraiche
0,5 köttbuljong tärning
1 vitlöksklyfta,
blanda ihop och värm upp så att allt smälter ihop.
 
 
 
 

Dumlefluff till dessert

I helgen gjorde jag dumlefluff till dessert,
ganska mäktig men riktigt god.
Receptet räcker till 5-6 personer för man behöver inte göra dem så stora.

3 dl vispgrädde

180 gram dumlekola i mindre bitar,(1,5 påse)

Gör såhär;

Värm upp grädden under omrörning. Den får absolut inte koka, då skär sig fluffen. Rör/vispa ner kolorna tills allt är smält. Häll blandningen i en skål och låt stå i kylen i minst 4-6 timmar men gärna över natten. När gräddblandningen är riktigt kall vispar du upp den till så hårt fluff du önskar.

Dekorera med vispad grädde och en hackad dumlekola.

 

Soluppgång i klockarviken

Vaknar till stormvindar i dag, det blåser kraftiga vindar
jag går ut och får se en fin soluppgång
Söndagmorgon i klockarviken,
 

Gårdagens middag blev plankstek,
alltid lika gott, gjorde 2 såser, en bearnaisesås, och en på svart trumpetsvamp.
Köttet var en bit entrecote och en bit fläskfilé,