Gratinerade köttfärsbiffar med trattkantareller.

Middag i dag blev en "tiopoängare"
Biffar med trattkantareller och tomater.
 
Blanda 800 gr.köttfärs med:
1 ägg
1/2 brk Zeta soltorkade strimlade tomater.
1 msk tomatpure
salt och peppar
Stek 14 st biffar och lägg i form.
 
Stek kantareller i pannan där du stekt biffar,
Gör en god sås.
Halvera tomater och lägg över biffarna,häll över sås.
strö över riven ost.
Gratinera i ca 10minuter
Servera med hemmagjort potatismos
 
 
 
 
 

Pilgrimsmusslor och halloumi

Förrätt i dag blev något som jag länge velat smaka, pilgrimsmusslor.
Har sett så många recept och matlagningsprogram där man serverat pilgrimsmusslor,
blev nyfiken på att prova.
4st pilgrimsmusslor
1/2 paket bacon
4 skivor halloumiost
 
Pepparrotscreme:
0.25 paket färskost,philadelphisost
0,5 dl crème fraiche
timjan
1 bit pepparrot
1tsk honung
Knaperstek bacon, låt rinna av på papper.
Lägg upp creme. musslor och osten,strö på bacon.
 
Inget som blev en favorit men det var kul att prova.
 
 
 
 

Höstbilder

Det blev ingen fiskelycka i dag....
Blev en promenad efter stranden istället.
Hade med mig kameran och tog några fina höstbilder.
Vilket väder vi haft, helt otroligt fin dag, och att det passar in med ledigdag, vilken tur!!!
 
Och här lite bilder från båtturen då vi tog upp näten, vi hade lagt ut bakom "förkällen".