Vårrullar med dippsåser

Har nu testat att göra egna vårrullar,
Lyckades inte helt men kommer helt säkert testa igen,
Fyllningen blev kanongod, det svåra var att fritera dem, de gick så lätt sönder,
Nästa gång så ska jag inte fritera dem i fritösen utan det gick bättre i en hög stekpanna,
Och tänka på att rulla dem hårt,
 
Till vårrullarna så serverade jag sweet chili sås och soja i 2 små glas på varje tallrik,
Passar bra som förrätt
 
  • vårrullsdeg
  • 300 g köttfärs
  • 1 morot, riven
  • 1 knippe glasnudlar
  • 1 dl vitkål, riven
  • 2 msk kalvfond
  • 1 msk strösocker
  1. Börja med att steka köttfärs.
  2. Häll sedan i kål och morot. Häll i soja och kalvfond. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka upp saltat vatten till glasnudlarna och låt dem koka enligt anvisningarna på förpackningen. När de kokat färdigt så skölj nudlarna i kallt vatten och klipp dem i små bitar. 
  4. Blanda ner nudlarna i köttfärsblandningen och låt svalna.
  5. Lägg ut blandningen på vårrullsarken och vik efter instruktionen på paketet. Fritera dem gyllenbruna och låt dem rinna av på ett hushållspapper.
 

Rice krispies-pavlova med bär

En supergod sommardessert
Maränger med flingor. vaniljsmörkräm och bär!
 
 
 
 
2 äggvitor
1 dl strösocker
2 dl rice krispies
Vispa äggvitor och socker till hårt skium
Vänd ner flingorna.
Spritsa ut marängen till 4 runda kakor på ett bakplåtspapper. Grädda i 125 grader i 60 minuter.
 
Vaniljsmörkräm
2 äggulor 
0,5 dl socker
0,5 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
45 g smör
Blanda äggulor, socker, grädde, mjöl och smör i en kastrull. Låt sjuda på svag värme till den tjocknar. Låt krämen svalna i kylen.
 
Förbered marängbakelsen en timme innan serveringen. Bred först smörkrämen på marängerna och sedan den vispade grädden. Garnera med hallon eller blåbär.