Pulled Pork-supergott

Gårdagens middag blev något som jag läst om i flera bloggar och velat testa.

Och det blev fantastiskt gott, tar lite tid i ugnen men så enkelt att göra iordning.

 

Vi åt köttet i pitabröd med sallad
 
Det här behöver man:
1 kg fläskkarre
4 msk olja
1 gul lök
2 klyftor vitlök
3,5 dl barbequesås
 
Ta fram en ugnsfast gryta,jag tog gjutjärnsgryta.
Häll matoljan i grytan,lägg ned en klyftad gullök och hackade vitlöksklyftor.
Lägg ned köttet och till sist häll över såsen.
Sätt ugnen på 100 grader, sätt lock på grytan.
ställ in i ugnen i ca. 7 timmar.
 
Ta upp köttet när det svalnat något,köttet är mört och det ska liksom dela sig.
Underbart saftigt och smakrikt kött !!
 
 
Vi käkade köttet i pitabröd, serverade med dressing,sallad,tomater,gurka, fetaost och rödlök.
 
 
Och vi har haft en sån skön helg i stugan med superfint sommarväder, vi har fortsatt bygget av vår nya altan.
Barnen har varit ute med oss och vi har byggt, njutit av solen och ätit god mat,
Synd bara att helgerna går så fort, nu har vi kommit hem till Rundvik igen,
 
Lite bilder från stugan:
 

Premiärtur med båten

Och eftersom det blev så fin kväll så bara måste
 
 
vi ta en liten tur med båten. 
 
Lite bilder från vår premiärtur
 
Jenny,Madde och Erika följer med,
 
 
 

Sommarkänsla får vi i dag

Nu får vi riktiga sommarkänslor,kommer ut till stugan efter en veckas jobb och det är hur skönt som helst.
Riktigt varmt är det, det känns inte alls att vi är nära havet,som annars brukar kännas kyligt så här års.
 
Börjar helgen med en god middag, grillad entrecote, råstekt potatis, hemmagjort persiljesmör,rödvinssås och ugnrostade körsbärstomater, det blev supergott,
 
Och bästa tess hon älskar att vara i stugan,