Köttfärslimpa

I går/söndag så gjorde vi vår goda köttfärslimpa.
Köttfärslimpa med klyftpotatis.
Allt på en långpanna. Potatisen tar smak av kött och lök mm.
6-8 personer.

800 g blandfärs
1 dl ströbröd
4 dl mjölk
1 ägg
Salt
Kryddpeppar
Vitpeppar
10-12 potatisar
2 morötter
2 små gula lökar
1 köttbuljongtärning
3 dl grädde


Vispa upp ägget lite lätt i mjölken. Häll i ströbrödet och låt svälla någon minut. Blanda i färsen.
Krydda med salt, malen kryddpeppar och vitpeppar.
Forma till limpa mitt på långpanna.

Sätt i ugn 200 grader ca 15 minuter.

Under tiden:
Skala potatis, lök och morötter. Klyfta potatisen, dela löken i klyftor och morötterna i bitar. Ta ut långpannan och lägg potatis, lök och morötter runt färslimpan.

I ugn igen 200 grader ca 30 minuter. Blanda buljongtärningen i 1 dl kokhett vatten och blanda det med grädden. Häll det över potatisen och låt stå i ugn ca 5 minuter till.


Servera med champinjonsås och rödvinbärsgele.

Varit i Rundvik i helgen

I helgen har vi varit hemma i Rundvik.
Det är inte ofta att vi är hemma i Rundvik en hel helg.

I Fredags så var hela familjen hemma på middag.
Vi gjorde plankstek  och till dessert vit -och mörk chokladmoussse.
Jättemysig kväll med barnen.

På Lördag eftermiddag åkte Anders och jag in till Umeå och såg på Jägarna 2.
Bra svensk Film!!

Nästa vecka har vi planerat att åka in och se Tintin.



Broccoligratäng

Det här är en jättegod broccoligratäng som kan ersätta potatis,pasta eller ris till middagen.
Eller då kan man ha bacon/skinka i den och äta den som den är.
Den är enkel och snabb att göra.


1 påse fryst broccoli,800 gr.
Kokas i lättsaltat vatten i 3 minuter.
lät stå och rinna av i durkslag och lägg sedan i botten i ugnsform.
Tryck ut den med gaffel.

Blanda i skål:

3 dl cremefraiche
1 dl grädde
2-3 dl riven ost
1/2 brk bitar med fetaost  (går att utesluta)
salt och peppar

Rör ihop till smet och bred över broccolin.
Grädda i ugn i 225 grader i ca. 13 minuter.