Mozarellapaj

Perfekt helgsmat, en god krämig paj med mozarellaost,
Det blev en oplanerad middag i lördags,gjorde en paj på vad vi hade hemma,
Och den blev sååå god,
 
 
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 gram rumsvarmt smör
2 msk kallt vatten
Ställ ugnen på ca 200 -225 grader.
Rör ihop alla ingredienser till pajdegen och platta ut i pajformen ( ca 24 cm )
Förgrädda i  ca 10 minuter.
 
Vispa ihop äggstanning
3 ägg
1 1/2 dl creme fraiche
2 dl grädde
Salt och peppar
Blanda ned
200 gram riven Mozzarellaost
 
Lägg hackad färsk basilika i pajskalet
strö över rökt skinka, jag hackade 3 skivor
Häll äggstanningen över
Halvera små plommontomater och lägg i äggstanningen
grädda i ca 25 minuter i 200 grader
 
Servera med sallad,gärna med rödlök och hackat äpple
 
 

Räkpasta

Fredag.. härligt och vi börjar helgen med en kanongod middag
En jättegod pastasås med stora räkor
 
 
Till 2 personer
1 förpackning färsk pasta,
1 påse stora räkor,400 gr,( ekologiska)
 
Snabbtina räkorna i kallt vatten i ca 5 minuter,
Blanda hackad röd chili, jag tag en halv chili, med 2 st pressade vitlöksklyftor
Tillsätt 3 msk rapsolja och blanda ner räkorna, blanda allt
Värm upp en stekpanna till hög värme, häll ned räkblandningen och låt steka i ca 1 minut
Häll tillbaka i skålen,
Sänk värmen i pannan och blanda ihop såsen
2 dl grädde
1 tsk dijonsenap
2 tsk pesto
1 msk skaldjursfond
Låt koka ihop en stund
Smula ned en halv boll mozarellaost
 
Koka pastan i 3 minuter
 
Blanda ned räkröran i såsen och låt allt bli varmt,
Strö över färskpersilja
 
Lägg pastan på ett fat och slå över såsen
sååååå gott...........