JULEN 2012

Nu är det Juldagen, en lugn dag hos fam Lundqvist
Har haft en mysig julafton med god mat och många fina klappar.
 
Årets julbild på syskonen Lundqvist
Lena var hos oss på julaftonsmiddag och Hampus kommer senare på kvällen.
Vi sitter och öppnar klappar till 22 tiden.
Senare på julaftonsnatten så ser vi filmen "En julsaga"
 
Juldagen, då käkar vi sen frukost "julbord" ,och går sedan på promenad.
Kommer hem och åker skrana i backen´.
Sedan bastu och god middag!
Lite bilder från juldagen
 

GOD JUL

Nu äntigen JULAFTON !
Här strömmar julmusiken ut från högtalarna.
Härligt att vi får en vit och fin Julhelg.
 
Här har Jenny vaknat med ett snöre nedanför sängen, hon följde snöret till sin morgonklapp,ett dataspel har hon fått på morgonen.
 
Tobias och Elisa ligger fortfarande och sover, vi hade en mysig uppesittarkväll i går!
Käkade tacos, kokade knäck och spelade bingolotto.
Och sen det bästa av allt, Tomtar kom på besök!!
 
Far & Son gick ner till källaren och missade då tomtarnas besök.
Elisa fick ett gott skratt när tomtarna oväntat kom på besök.
Men nu har vi lite att fixa inför jullunchen.
Thomas och Annica och barnen kommer och käkar julgröt till lunch.Så kul!
 
GOD JUL
 

Vaniljbullar

I kväll har det varit mer bak,det blev krämbullar.
Bullar fyllda med vaniljkräm.
Mer än 2 sorters fikabröd blir det nog inte, nu blir det julgodis istället.
Men vi väntar med godis tills helg och ledighet kommer!
Anders jobbar kväll i veckan och det är roligare att pyssla med julgodis tillsammans.
 
Vaniljbullar.

Ingredienser

1 pkt jäst för söta degar
100 gr margarin
3 dl mjölk
0,5 tsk salt
1 dl socker
ca 9 dl vetemjöl
 
Värm ugnen till 200 grader.
Smula jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull på svag värme. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt 37 grader. Häll den ljumma degvätskan över jästen och rör om tills den löst sig.
Tillsätt salt, socker. Tillsätt 2/3 av mjölet.
Arbeta degen kraftigt i ca 8 minuter, tills degen blir blank, smidig och släpper kanterna, jäs under bakduk i ca 30 minuter till dubbel storlek.
Arbeta ihop degen och ta sedan upp den på mjölat bakbord. Tillsätt mer mjöl om det behövs och arbeta degen smidig.
Dela degen i två delar. Rulla ut en bit deg till en längd och dela den i 12 lika stora delar. Rulla till släta bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa 15 minuter.
Blanda ihop 2 dl marsankräm.
Häll vaniljkräm i en spritspåse. Gör en grop i mitten av bullen och fyll med kräm.
 
Låt bullarna jäsa ytterligare ca 10 minuter.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen 5-10 minuter.
 
Efter gräddningen penslas bullarna med smält margarin och doppas i strösocker.
 
Mmm,så goda bullar det blev!
Nu blir det mys framför tv:n,snart börjar sista avsnittet av "Morden i Sandhamn"