Nu Ledig!

Nu har jag fått helgledigt, har känt mig trött hela veckan så det känns extra bra att få vara ledig i morgon.
Har inte gjort så mycket på kvällarna, blivit promenader med Tess och sedan Tv-tittande.
Så har det blivit hela veckan.Anders jobbar kväll så det har bara varit jag och Jenny hemma.
Men i kväll så blir det att packa en väska,vi åker till Sundsvall i morgon.
Ska ha en skön helg med shopping och avkoppling.
Kommer hem igen på söndag!
Jenny åker till Emelie och Lars efter skolan i morgon, hon ska bo hos dem i helgen.
Vet att hon kommer ha jättekul.
 
Anders och jag ska bo på Clarion Hotel i Sundsvall.
Ska nu sätta mig och kolla vilka resturanger vi ska besöka i helgen.
Det är nog bäst att vi ringer och bokar bord.
 
Ska också ta en promenad med vovven i kväll, hon ligger redan vid dörren och väntar på mig!
 
 
 
 

Oxrulader

Tittade på "halv åtta hos mig" förra veckan och blev då sugen på att göra rullader.
Så det fick bli lördagsmiddag.
Oxrulader,serverde med potatismos,sallad och rödvinbärsgele.
 
5-6 st skivor lövbiff
Bostongurka
1 st lök
12-15 skivor rökt bog,jag hade vindelrökt skinka.
Salt
Vitpeppar
Sås
1-1.5lvatten
Soja
1 st köttbuljongtärning
4 tsk bostongurka
Bacon
Salt
1dl grädde
3 msk maizena
1.Lägg upp det skivade köttet (lövbiffen) på en skärbräda, krydda med salt och vitpeppar bara på den ena sidan.
2.Lägg 2 skivor av den rökta bogen/skinkan på varje köttskiva.
3.Bred ut bostongurka
4.Skär löken i två halvor och skär löken i tunna skivor.
5.Lägg sedan över löken över bostongurkan.
6.Rulla ihop köttet ganska så hårt och trä i en sticka.
7.Stek bacon tillsammans med smör i en gjutjärnsgryta, bryn ruladerna på båda sidorna i samma gryta 
8. Tillsätt vattnet, buljongtärningen, soja och salt. Sänk värmen och låt det puttra i ca 1 1/5 timme.
9.Ta sedan ut ruladerna och lägg de på en tallrik, så du kan göra såsen.
10.Spara så mycket sky som du vill använda till såsen.(det blir mycket sky) Häll i bostongurkan, grädden samt maizenan för att såsen skall tjockna till.
11.Krydda med salt och peppar efter smak. Lägg sedan tillbaka ruladerna. Puttra i ca 15 minuter.
Ruladerna blev så möra,man ska låta dem koka i minst 1,5 timme.
Tycker man att vindelrökt skinka har för stark "rökt"smak så kan man ta en annan skinka.
Rökt bog som var i receptet kunde jag inte få tag på.
Servera till hemmagjort gott potatismos och sallad.
 
 

Stugsista i klockarviken

Stugsista, så kallar man sista helgen i augusti.
Förr så brukar det vara sista helgen i stugan på året, då ska man vintra upp och städa ur stugorna.
 Vi kunde se när vi var på båttur att några stugor eldade vid stranden.
Men vi ska vara här många helger till i år !!
I går så påbörjade vi vårt höstjobb med att röja skog ned mot stranden.
Mycket jobb är det, för skogen har växt upp alldeles för mycket, man ska inte vänta så länge som vi nu har gjort.
Men nu har vi fått en bra början.
Försökte ta före och efter bilder men det syns inte bra hur mycket vi tog bort i går.
Förebild
Sedan blev det skön båttur in till skåpviken.
Första turen dit i år.
Sedan blev det god middag med oxrulader,potatismos och sallad.
På kvällen gick vi ut och gjorde upp en eld nere vid stranden.