Smördegsinbakad fläskfile med ädelost

Lördag och vad ska man hitta på för middag??, hade svårt att bestämma middag i går.
Men det blev fläskfile med ädelost.
Krämig Gorgonzola som jag rörde ihop med lite creme fraiche.
Krydda en fläskfile med svartpeppar och stek den i 5 minuter.
Skär ett snitt i den och fyll den med gorgonzolaröran.
Lägg den på smördegen och gör ett paket.Pensla med uppvispat ägg. Gör några småhål i paketet.
Grädda i ugnen i ca 30 minuter.
 
Servera med råstekt potatis och gorgonzolasås.
Såsen:
2 msk Smör
150 gram god gorgonzolaost
1 liten fin finhackad sharlottenlök
3 dl creme fraiche
1/2 tsk dijonsenap
1/2 dl  grädde
salt och peppar
 
Fräs löken mjuk i smöret - men den ska inte få färg.
Häll över vätska, creme fraiche, och senap och smula ner osten och låt puttra i fem minuter smaka av med salt och peppar.
 
Köttet blev verkligen supergott!!
 
 

24 november

Och en månad till JUL.
Nu längtar vi allihopa,längtar nu först till nästa helg och första advent.
I dag söndag blir det en tur för att kolla vilken utegran vi ska ha!
 
I går var vi på dop,Sebastian och Maries dotter Leah döptes i Rundviks kyrka.
Bild från ett kalas tidigare i höst.
 
Anders var på utbildning hela lördagen,när han kom hem så blev det en supergod lördagsmiddag.
 
 
 
 

Mer Dessert

I söndags så testade jag att göra chokladfondant till dessert.
Viktigt att de inte står för länge i ugnen,de ska vara krämigt rinnig inuti,
En chokladälskares drömdessert!!
 
 
4 st
100 gr rumstempererat smör
0,5 dl strösocker
100g mörk choklad (70 % kakao)
2 st ägg
st äggulor
0,5 dl vetemjöl
 
1. Sätt ugnen på 200 grader
2 Vispa smör och socker i en bunke
3.Hacka och smält chokladen i vattenbad och rör sedan ner den i bunken.
4.Vispa upp ägg och äggulor i en separat bunke.
5.Blanda ner det i bunken
6.Vänd i mjölet
7.Smöra 4 formar à 1 ½ dl och lägg gärna en rundel bakplåtspapper i botten
8.Häll i smeten
9.Grädda mitt i ugnen i 8–10 minuter. Fondanterna ska vara rinniga i mitten
10.Ta ut och låt svalna i 1 minut
11.Skär loss kanterna och vänd upp på assietter.
Servera med grädde eller vaniljglass