Räkcocktail

Enkelt,snabbt och gott,
En superenkel förrätt,
Skala räkor, hacka sallad och äpplen, rör ihop dressing
Lägg upp i fina glas innan servering,
 
 
Isbergssallad
äpple
handskalade räkor
 
Sås:
lika delar majonäs och gräddfil
lite vatten
krydda med vitlökssalt ,peppar och cayennpeppar
 
Lägg upp sallad och äpple i fina glas,toppa med räkor
Ringla över dressing
 
 
 
 

Kycklinggratäng med chili

Äntligen helg och det verkar bli en härlig lördag
 
I går kväll så käkade vi en god kycklinggratäng med färsk pasta
jag blandade ihop
Mascarponeost , 1/2 burk
1  röd chilifrukt
1 tsk sambal olek
Hackad färsk basilika
Gjorde en ficka i kycklingfile som jag fyllde med röran
Stek kycklingen snabbt så den får fin färg i stekpanna
Lägg kycklingen i smord form
Stek purjolök och röd paprika i stekpanna
Tillsätt röran om det finns kvar efter att du fyllt kycklingen
1/2 burk mascarponeost
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 msk kycklingfond
hackad basilika
smaka av med sambal olek,salt och pepar
 
Häll såsen över kycklingen,strö över riven ost
Ställ i ugnen i ca 30 minuter
 
Servera med färsk pasta
 
 

Fläskfilegratäng med god sås

I fredags så gjorde jag en god fläskfilegratäng,
har de ingredinser som vi gillar,den har allt
fläskfile,västerbottenost,vin svamp ,grädde och purjolök
 
  • 600-700 g fläskfilé
  • 1 st purjolök
  • ca 400 g färska champinjoner
  • 3 dl grädde eller matlagningsgrädde
  • citronpeppar, efter smak
  • 2 msk vetemjöl
  • 50 g smör
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1-2 msk koncentrerad kalvfond
  • Knappt en dl fylligt rött vin
  • 250 g röda körsbärstomater
  • grovt riven västerbottenost
  • salt och grovmalen svartpeppar
Stek strimlad purjolök i smör,salta och era och lägg i smord ugnsform
Skär filen i slantar,krydda med citronpeppar och stek tills de fått färg
lägg i ugnsformen
 
Stek skivade chaminjoner i samma panna som köttet stektes i, lägg dem i en skål.
Smält 50 g smör i samma panna som stekningen. Sänk värmen och slå på 2 msk vetemjöl. Vispa till en tjock massa. Slå därefter på grädde, vin, soja, kalvfond, salt och peppar. Rör om och häll på alla champinjoner. Låt småputtra några minuter.
Slå över champinjonsåsen över kött-och purjolöken. Halvera tomater och lägg över såsen och avsluta med rikligt med västerbottenost.
 
Grädda i ugnen tills gratängen fått en fin och gyllenbrun färg.
Jag serverade med råstekt potatis, mums