Ananas och Vit Choklad Pannacotta

4 Portioner
1 1/2 gelatinblad
50 gr vit choklad
3 dl grädde
1/2 dl socker
 
1 dl ananasjuice (från ananasburk)
1 dl syltsocker
2 brk Del monte ananas i bitar
 
Lägg gelatinblad i kallt vatten
Hacka chokladen och lägg i bunke
Koka upp grädden och socker,häll över chokladen och rör till chokladen smält.
Rör i gelatinbladen
Häll upp i glas och låt stå kallt i kylen i ca 2-3 timmar.
Häll av juicen från ananasen i en kastrull,koka upp juicen och syltsocker och låt svalna.
När pannacottan har stelnat häll över den avsvalnade juicen och lägg på ananasbitar.
Ställ i kylen och låt stelna i ytterligare 30 minuter.
 
Och nu lördagmorgon och vi har just vaknat upp i klockarviken.
 
Och vi ska bara njuta av att det är lördag och att vi får en hel dag i stugan,i dag blir det att vara ute och städa på tomten.
VI SKA......
 
 

Promenad i stan

Nu har Jenny börjat sin moppeutbildning,det var tänkt att det skulle bli i Nordmaling men för få anmälda, så det blev Umeå istället.
Så i 4 timmar i gårkväll så var hon på sin utbildning.
Vi hade då tänkt att handla och gå på bio. Men så blev det inte, kom på att vi kan ta en kvällspromenad i stan.
Det finns en runda i stan som brukar kallas broarna runt, sökte på nätet och hittade hälsans stig.
En mil lång promenad runt stan, så fick det bli.
Riktigt kul var det att få promenera runt stan,fick se nya delar av Umeå.
Lite bilder hann jag också med,
Parkerade och började gå vid strömpilen.
Mycket folk som promenerar eller springer, verkar vara en omtyckt runda.
 
Och sen 1 timme och 45 minuter senare tillbaka till strömpilen.Lite ont i fötterna men det var så skön promenad.
 
Nu längtar vi till helgen och stugan !!!

Fläskfile med Svart tumpetsvampsås

Har nu kommit hem efter en skön helg i klockarviken.
Långa promenader,god mat och en del plantering har helgen bjudit på.
 
I går kväll så gjorde jag fläskfile med en god sås på svart trumpetsvamp.
Till det hasselbacks potatis med västerbottensost,
 
Skär potatisen och pensla dem med smält smör som är smaksatt med pressad vitlök.
In i ugnen, pensla några gånger, salta dem med flingsalt,sista gången du penslar dem så strö över riven västerbottenost.
 
Skär köttet i tjocka slantar, krydda med svartpeppar och bryn dem en kort stund i stekpannan, de ska inte vara färdigstekta. Lägg köttet på fat, börja sedan med såsen.
Bryn finhackad schalottenlök och strö sedan över rikligt med smulad torkad svart trumpetsvamp.
Slå på grädde och creme fraiche, smaksätt med kalvfond och balsamvinäger,
Tillsätt lite brun redning ifall såsen känns för lös.
Krydda med salt och peppar,låt puttra en stund och lägg sedan ned köttet.
Köttet får sedan puttra i såsen till köttet känns klart.
Strö över färsk timjan.
 
Nu i helgen så har jag börjat planera om mina kryddor, basilika,timjan och fransk dragon har kommit upp nu och behövde omplanteras.
 
Fina rosor som jag köpte innan helgen