Hotell och Show

Torsdag och jag har nyss fått helgledigt.
I helgen blir det hotellweekend i Umeå.
Vi åker in till Umeå i morgon, det blir då en del shopping och sedan middag på någon bra resturang.
På Lördag så tar vi tåget till Ö-vik, där ska vi gå och se en show med Tomas Ledin, Anders fick det av mig i julklapp.
Kändes då som att vecka 8 var en evighet bort men nu är vi redan där.
 
Efter showen tillbaka till Umeå och ännu en kväll med middag på resturang.
Så det blir 2 dagar på hotell Aveny i Umeå.
 
Jenny och Tess ska vara hos Emelie och Lars i helgen, där har dom det kanonbra.
 
Just nu sitter jag och funderar på ifall jag ska ta en kvällspromenad,tror nog att det blir så,skulle vara skönt att komma ut en stund.
Har nu gjort bort Torsdagsstädningen.
Jenny bakar så hon ska ha med lite gofika när hon ska till syrran i morgon!
 

Fredagsbio

Trevlig Helg!
I dag äntligen fredag och en skön helg väntar!
Sitter nu och väntar på att Anders ska sluta jobbet,då åker vi in till Umeå.
I kväll blir det bio, vi ska se Die Hard med Bruce Willis.
 
Sedan i kväll så väntar smörgåstårta när vi kommer hem.
Fixade en tårta i går kväll!
Och i morgon middagsgäster och melodifestival!
Ser ut att bli en bra helg.
 
 

Porterstek

Vår lördagsmiddag blev en av vår favoriträtter, hela familjen älskar det,Porterstek.
Det blir så god smak på köttet och såsen blir så otroligt god.
 
Till den så gjorde vi en krämig potatisgratäng,gele är ett måste och små kokta morötter.
Köttet som jag köpte var en fin bit rostbiff, ca 1,2 kg.
1 flaska porter
1,5 dl svartvinbärsaft
1 dl soya
1 tsk timjan
5-6 enbär
5-6 svartpepparkorn
2 köttbuljongtärningar
1 stor lök
3 vitlöksklyftor
Välj en gryta så kött och termometer får plats.
Skär vitlök och gullök i grova bitar
Häll i porter,saft,soya, all lök,buljongtärningar och kryddor i gryta och låt koka upp.
 
Lägg ner köttet
Låt sakta sjuda under lock i ca 45 minuter,
vänd sedan köttet och stick in termometern.
Ta grytan från värmen när termometern visar 75 grader. Ca 1 timme.
 
Låt steken ligga i skyn en stund, ta sedan upp köttet och sila skyn i en kastrull.( ca 8 dl sky)
Vispa ut 5 msk vetemjöl med  lite grädde, Vispa ner mjölet i skyn, tillsätt mer grädde totalt ska man ha ned 2 dl grädde.
Låt koka ihop 3-5 minuter.
Under tiden skär köttet i tunna skivor,helst med skärmaskin.
 
Servera med krämig potatisgratäng.
Dryck som passar till, ett fylligt rött vin
Och resultatet, en kanongod lördagsmiddag !