Gjutjärnstallrikar

Har nu testat mina gjutjärnstallrikar 2 gånger, gott, lätt att variera och festligt som helgsmiddag,
Fick 4 st i julklapp,så fina...
Bara att värma dem i ugnen innan servering, förbered alla rätter och servera på varma tallrikar
man ska tänka på att inte steka köttet för mycket innan uppläggning.
 
 
 
Passar perfekt till grönsaker,kött och halloumi,
Till servering hade vi krämig potatisgratäng i småformar och pepparsås.
 
 
 

Fredagspasta med lövbiff och gorgonzola

En krämig och god pasta,en pastarätt som fick full pott,rekommenderas
Med Lövbiff,gorgonzola och päron
 

 

ca. 600 gr strimlad lövbiff

Salt/peppar

2 msk dijon senap

150 gr gorgonzola

1 päron i bitar, gärna conference

2 dl vatten

3 dl grädde

1,5-2 msk kalvfond

1 tsk kinesisk soja

1 msk maizena

Gör så här:

Strimla lövbiff en och stek i en stekgryta.  Salta och peppra. När köttet är klart, häll på grädde och övriga ingredienser utan päronen. Låt alltsammans puttra samman och smaka av med salt och peppar. Red ev. med maizena ifall såsen önskas tjockare. Tillsätt päronbitarna strax innan servering.

Servera med tagliatelle.

Supergott!!!