Hallonpannacotta
Fixade en god dessert i helgen,
Pannacotta går att variera hur mycket som helst!
Den här gången blev det en med hallon

För 10 portioner
10 dl grädde
2 vaniljstänger
1 dl strösocker
ca 500 gram frysta hallon
4 stycken gelatinblad
Nutella utförd med lite ovispad grädde
Chokladcrisp
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Mixa hallonen till en slät pure.
Mät upp grädden i en stor kastrull, gör snitt i vaniljstängerna och skrapa ut fröna
Lägg både fröna och stängerna i kastrullen.
Häll ner sockret och låt gräddblandningen sjuda upp på svag värme i cirka 4 minuter.
Sila ner hallonpuren i blandningen.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen, vispa sedan ner det i blandningen, vispa tills gelatinet löst sig.
Skeda upp choklad i serveringsskålarna, häll sedan i pannacotta krämen och ställ svalt i några timmar.
Dekorera sedan pannacottan med chokladcrispen.