Lövbiff med svamp och ädelost
Torsdag och Ledig dag ;) Haft en skön dag,varit ute hela dagen
Jenny fick välja middag i dag, det blev bräserad lövbiff
För att inte den strimlade lövbiffen ska bli seg och tråkig som den lätt kan bli så bräserade jag den ca 2 timmar i en kryddig sky av kalvfond, vitlök, sambal oelek lök mm. Blir riktigt, riktigt mört och smakrikt då.
Jag strimlade lövbiff ca.700 gr.
Bryn det i en stekgryta, tillsätt
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
1,5 tsk tomatpuré
2 msk kalvfond
ca 1½ liter vatten
2 vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
1,5 tsk tomatpuré
2 msk kalvfond
ca 1½ liter vatten
Bräsera utan lock och pyttsa på mer vätska efter hand hela tiden då den kokar bort. Väldigt enkelt för att få möra fina strimlor

Stek sedan färsk svamp, tillsätt 1 bit kvibille ädelost.
Rör om tills osten smält.
Slå på grädde och cremefraiche
Smaksätt med balsamvinäger, kalvfond och lite soya och låt lövbiffsåsen puttra en stund.
Halvera små körsbärstomater och lägg i såsen
Slå sedan såsen över köttet.

Servera med färsk bandspaghetti
