Kladdkaka med smak av smörkola

En god variant av kladdkaka,
Här smaksatt med en burk karamelliserad mjölk,ger kakan god smak av smörkola
 
 
150 g smör
1 burk karamelliserad mjölk
1.1/2 dl socker
1.1/2 krm salt
2.1/2 dl mjöl
3 ägg
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt svalna något.
Klä botten på en springform och smöra och mjöla kanterna.  
Rör ner den karamelliserade mjölken, socker, salt och mjöl i de smälta smöret, rör till jämn smet. 
Tillsätt ett ägg i taget och rör ordentligt mellan varje.
Rör till jämn smet. 
Häll i formen och grädda i mitten av ugnen ca 20-25 minuter.  
Jag gräddade ganska precis 22 min, men se till att inte överbaka kakan. 
 
Låt svalna och servera med en klick grädde.
 
 

Kommentera här: