Sommarkaka-Sega hallonrutor

En god och enkel kaka, passar också bra med blåbär och jordgubbar
 
 
ca. 30 st
200 g smör
6 dl strösocker
4 ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 dl hallon, blåbär eller skivade jordgubbar (går bra att använda frusna bär)

Gör så här:
  • Sätt ugnen på 175 grader och lägg bakpapper i en långpanna( mindre modell)
  • Smält smöret i en 2-liters kastrull och låt det svalna.
  • Blanda ner socker, ägg, mjöl och vaniljsocker.
  • Bred ut smeten i lånpannan och strö över bären.
  • Grädda i 30 min mitt i ugnen.
  • Dra över pappret med kakan till bänken. Lägg över långpannan som lock och låt svalna. Skär upp i rutor. Obs! Detta momentet är viktigt för att kakorna ska blir sega.
 
Och så bild från en fin sommarkväll då Anders,jag och Tess var på storängsstranden
 
 

Kommentera här: