Pannacotta med nutella och vanilj

Som dessert i går så gjorde jag en pannacotta med nutella och vaniljsmak,
 
Nutellapannacotta:
2 dl vispgrädde
1 1/2 blad gelatin
1 1/2 dl nutella
1 nypa salt
Börja med nutellapannacottan. Lägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter i förväg.
Mät upp grädden och låt sjuda upp på svag värme. Ta bort från plattan och krar ur vatten ur gelatinbladen & vänd ner gelatinblad och rör om tills allt blandat sig. Sedan vänder du ner nutella med en nypa salt, rör om tills du har en fin och blank smet. Häll upp i glasen. Ställ in i kylen i 2-4 timmar innan du gör nästa lager.
 
 
Vaniljpannacottan:
2 dl vispgrädde
1 1/2 blad gelatin
1 vaniljstång
1/2 dl strösocker
200 gram philadelphiaost

Vaniljpannacottan gör du likadant med. Lägg gelatinbladet i kallt vatten 5 minuter innan.
Värm upp grädde & socker & vaniljstången ( skär dem på längden och kärna ur den ) låt både frön och stång koka med på svag värme tills de börjar sjuda, ta bort från plattan. Plocka upp vaniljstången och krama ur vattnet ur bladen och rör ut gelatinbladen i gräddblandningen. Vänd sist ner philadelphian, rör tills du har en slät smet och häll ovan på det första lagret.

Låt vila i 2-4 timmar i kylskåp innan det är dags att servera.

Servera med färska bär,

Så här gjorde jag för att få lutande lager pannacotta,

 
God och festlig dessert!!!
 

Kommentera här: