Räkcheesecake

I går blev det påskbuffe med familjen,
Hade en skön dag ute i solen och sedan dukade vi upp ett påskbord,
jag gjorde en god räkcheesecake, passar perfekt till buffen,
 
 
Hittade receptet på Jennys matblogg

Det här behöver du till denna räkcheesecake :
250 gram Kavring ( eller annat mörkare bröd)
100 gram smält smör

Fyllning till räktårta : 
5 gelatinblad
400 gram phialdelphiaost
3 dl creme fraiche 34 %
1 rödlök finhackad
1 burk med röd stenbitsrom
500 gram räkor med skal
finhackad färsk dill
1  msk nypressad citronsaft
salt & peppar

Mixa brödet i mixer – det funkade lika bra med stavmixer- smält smöret i en kastrull och blanda i brödsmulorna. Rör tills det det blir lite degigt, fördela ut i en form med avtagbara kanter ( cirka 24 cm) platta till och ställ kallt. Lägg sedan gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter. Under tiden rör du ihop creme fraiche, philadelphiaost, Finhacka löken och skala och hacka räkorna. Rör ner detta i creme fraiche smeten, och vänd sedan ner finhackad dill, citron och romen. Smaka av med salt & peppar.  Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag svag värme – tills alla har smält samman. Vänd ner och rör om i smeten tills de är väl blandat.  Fyll på smeten över kavringsbotten och ställ kallt ,gärna över natten.

Precis innan servering dekorera den med räkor, ägg och dill

 
Och påskharen har varit förbi och lämnat påskägg till Rio,
Han fick leksaker,bok, tandborste och tandkräm,
Sitter här och öppnar ägget med sin favorittjej Jenny,
 

 

Kommentera här: