Dubbelmarinerad fläskfile

En annan bra bufferätt,
jag gjorde dubbelmarinerad fläskfile,
Så mycket smak,lätt att göra och går bra att förbereda,
 
 

Marinad 1

1 msk kinesisk soja

2 msk olja

1 pressad vitlöksklyfta

2 krm grovmalen peppar

Marinad 2

2 msk vitvinsvinäger

½ dl olja

½ msk sambal oelek

1 tsk flingsalt

1 knippe grovhackad bladpersilja

Garnering

50 g syltlök

Ugn 225º

1. Marinad 1: Blanda soja, olja, vitlök och peppar. Häll marinaden i en plastpåse. Lägg fläskfilén i påsen och låt köttet marinera några timmar.

2. Bryn filén i smör i en stekpanna, stek sedan klart i ugnen till 70º innertemperatur, ca 25 min.

3. Marinad 2: Blanda vinäger, olja, sambal oelek, salt och persilja. Skär filén i skivor och lägg på ett fat. Häll marinaden över.garnera med syltlök

Ställ fatet kallt till serveringen.

 

 

Kommentera här: