Fläskfilegratäng med cambazola,bacon och paprika

Jag återkommer gärna till fläskfilé när jag vill göra något festligt men ändå enkelt.
Det är tacksamt att tillaga i ugn eller låta puttra i en gryta med en massa gott.
Denna gång blev det med cambozola,bacon och röd paprika
Cambozola ger så god smak,en favorit hos oss,
Mer behövdes inte för att få till en riktigt god och krämig filégratäng som vi åt med ris på lördagskvällen. Hur gott som helst!
 
 
Stek slantar av fläskfile i hög värme i stekpanna,salta och peppra,
Lägg filen i en gratängform,
Slå grädde ca.3 dl och 2 dl creme fraiche i stekpannan som filen är stekt i,
smula ned 1 bit cambazola och låt puttra en stund.
Stek bacon i en stekpanna,när den är stekt en stund lägg ned hackad paprika,
 
Fördela paprika och bacon över filen i ugnsformen,
Slå sedan över ostsåsen,
Strö över lite västerbottenost
Gratinera i ugnen i ca 20 minuter,
Eftersom köttet bara steks snabbt för yta innan det åker in i ugnen så blir det saftigt och gott när det får lagas färdigt i den gräddiga ostsåsen. Skär inte för tunna skivor av fläskfilén bara.
Koka ris under tiden,jag stekt också lite färsk sparris,
Servera med sallad!
 
 

Kommentera här: