Kalventrecote med potatis-jordärtskockspure

Nu tillbaka i klockarviken, Anders och jag åkte ut i går,
lite kyligt var det i stugan men efter en stund av eld i kaminen var det varmt och skönt.
Tillagade kalventrecote , helt underbart mört kött, stekte en kort tid sedan fick det ligga på svag värme i ugnen,
 
Till det blev det potatis-jordärtskockspure,
 5 potatisar
ca 1/3 av mängd potatis, i jordärtskockor
kokade dem var för sig mjuka i saltat vatten
Pressade dem i potatispress,
Rör ned äkta smör, lite grädde,
salt och vitpeppar
 
God sås till det:
1 dl rödvin
1 dl balsamvinäger
1/2 dl råsocker
1/2 dl kalvfond
Koka på svag värme i minst 15 minuter
Rör ned en klick smör
Mustig och god sås som passar perfekt till nötkött,
 
Som tillbehör gjorde jag fyllda kastanjechampinjoner,
fyllde dem med krämig gräslöksost,
I ugnen i ca 15 minuter
 
Supergod middag  blev det!!!
 
Nu blir det frukost och sen blir det att gå ut och skotta lite snö,
några centimeter snö har kommit i natt.
 
 

Kommentera här: