Boeuf Bourguignon

God köttgryta blev det till söndagsmiddag,
ca 800 gr högrev
smör
salt och peppar
2-3 morötter
1 gul lök
1,5 msk vetemjöl
4 dl rödvin
2.5 dl buljong (2 msk kalvfond blandat med vatten)
2 msk tomatpure
1 tsk timjan
1 lagerblad
2 vitlöksklyftor
10 st steklökar
1 pkt bacon
små champinjoner
Tärna och bryn köttet i smör, stek i omgångar,
Salta & Peppra
Slanta morötterna och skiva gul lök,lägg i gryta tillsammans med köttet.
Strö över mjöl och rör om,
Tillsätt vin,buljong och tomatpure.
Lägg i timjan och lagerblad.
Pressa i vitlök och låt sedan grytan koka upp,
Sänk värmen och låt puttra i ca. 2 timmar
Skala steklöken.
Skär bacon i små bitar och stek i stekpanna, ta bort backonet och
stek sedan steklöken och svampen.
Rör ned allt i grytan.
Smaka av med salt & peppar
 
Servera med pressad potatis!
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: