Kladdiga Chokladkakor

Goda och enkla chokladkakor,
perfekt att ha i frysen,ska ätas halvtinade eller direkt från frysen
 
 

Ingredienser

ca.18 st

Kakor:
1½ tsk vaniljsocker
1½ dl mjöl
1 tsk salt
4 msk kakao
100 g smält smör
3 dl socker
2 ägg

Glasyr:
100 g smör
2 dl vispgrädde
2 tsk mjöl
4 msk socker
4 tsk kakao

Sätt ugnen på 150°.

Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop.
Häll upp smeten i 18-20 bullformar av aluminium och grädda 15 minuter, inte mer. Kakorna ska inte se färdiga ut. Medan kakorna gräddas görs glasyren.

Låt alla ingredienserna till glasyren koka ihop tills de tjocknat lite. Glasyren ska fortfarande vara ganska lös, den tjocknar när den kallnar. 

Ta ut kakorna ur ugnen och låt plåten falla ner på bänken så kakorna sjunker ihop lite. Häll glasyr i mitten av kakorna. 

Ställ genast in i frysen

 

Kommentera här: