Prinsessbakelse i glas

Till dessert på påskmiddagen så bjöd jag på goda mini prinsesstårtor,
 
Går bra att förbereda,
Kräm i botten, sedan kakbotten, marinerade hallon,vaniljgrädde sist en rundel med marsipan,
 
 
Till 6 stycken

Creme Angles

  • 1,5 gelatinblad
  • 5 äggulor 
  • 1 dl strösocker
  • 1 st vaniljstång
  • 1/2 dl mjölk 
  • 2 1/2 grädde 

Botten

  • 2 dl vetemjöl 
  • 1 tsk Bikarbonat
  • 1 msk Vaniljsocker
  • 3 st Ägg 
  • 2 dl strösocker 
  • 1/2 filmjölk 

Hallon kompott

  • 1 dl strösocker 
  • 1 dl vatten 
  • 1 st lime, saften
  • 200 g frysta hallon

Vanilj chantilley

  • 2 1/2 Grädde 
  • 2 msk Florsocker 
  • 1 msk Vaniljsocker 

Garnering

  • 1 frp grön marsipan
  • 1 frp färska hallon
  1. Creme Angles: Lägg gelatinblad i kallt vatten. Blanda äggulor och strösocker i en bunke. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna och lägg i mjölken, koka sedan upp vaniljstång, grädde och mjölk och slå det över äggulorna, blanda väl och tillbaka i kastrullen. Värm krämen försiktigt under konstant omrörning på låg värme tills krämen börjar tjockna. Ta bort från plattan, häll över det i en annan bunke. Krama ur gelatinbladen och lägg i dem i krämen, blanda väl och låt svalna.
  2. Botten: Sätt ugnen på 250 grader. Sikta alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ägg och strösocker poröst, vänd i dem torra ingredienserna med en slickepott försiktigt och tillsätt sist i filmjölken. Bred ut smeten jämnt på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 5 min.
  3. Ta ut kakan ur ugnen, sockra kakan på ytan och stjälp upp den på ett nytt bakplåtspapper, låt svalna. För att lossa bakplåtspappret lättare kan du pensla med kallt vatten på pappret lite innan och lossa det försiktigt.
  4. Hallonkompott: Koka upp vatten, socker och limesaft. Lägg i hallonen och låt koka några minuter. Ta av från spisen och låt svalna.
  5. Vanilj chantilley: Vispa samman grädde, florsocker och vaniljsocker till en härlig konstistens.
  6. Montering: Fördela cream anglen i glassen och ställ in i frysen.
  7. Lägg på en bit botten som du anpassat efter glaset när creamen har satt sig.
  8. Lägg på hallonkompott, så att botten dränks och sist toppar du med vanilj chantilley
  9. Ta ut rundlar av grön marsipan och lägg på så att det täcker glaset, toppa med florsocker och ett hallon i mitten. Förvara i kylen innan servering.