Köttgryta med bacon och svamp

God smakrik köttgryta med högrev som får puttra på låg värme till köttet är mört
 
 
 
  • Skär köttet i cm-breda strimlor. Skär baconet i mindre bitar.
  • Bryn köttet i smör tillsammans med bacon i omgångar och lägg över i en gryta.
  • Skala och hacka den gula löken och vitlöken. Ansa, skölj och strimla purjolöken.
  • Fräs svampen i smör och låt sedan löken fräsa med tills den mjuknar. Lägg över svamp- och lökröran i grytan.
  • Rör ner tomatpuré, grädde och fond. Krydda med salt, peppar och timjan.
  • Låt grytan sjuda under lock på lägsta värme minst 2 timmar, tills köttet är mört.
  • Till den så gjorde vi potatismos.mums
 
Och till förrätt så blev det en skagen toast,vår allas favorit,
 
Haft en solig helg,varit ute mest hela helgen,
man vill inte gå in,det här har man längat efter....
Blivit skidtur,promenad på isen,sparktur och korvgrillning
 
Sitter nu och beställer fröer, snart dags att plantera...känns som våren är på gång
 
 
 
 
 

Kommentera här: