Nyårsdessert
Till dessert på nyårsafton så åt vi havtornsglass i knäckflarnskorgar
Annakarin hade fixat glassen, jättegod var den,
En syrlig glass som passade perfekt till de söta knäckkorgarna,

Havtornsglass
1 paket frysta havtorn 250 gr
1 ask mascarpone 250 gr
2 dl florsocker
2 st lime, rivet skal,
Lägg undan lite havtorn till garnering. Mixa alla ingredienser i en matberedare. Servera genast eller låt stå i frysen cirka 3 timmar för fastare konsistens.
Garnera med havtorn och myntablad.
Knäckformar:
1 1/4 dl strösocker
100 g smör
50 g hackad mandel
1 1/2 msk vetemjöl
2 msk vispgrädde
1 msk sirap
Värm ugnen till 200°. Rör samman socker, smör, mandel, vetemjöl, grädde och sirap i en tjockbottnad kastrull. Låt blandningen koka upp under omrörning. Klicka ut smet(ca 3 msk) på bakplåtspapper och grädda tills de har fått gyllenbrun färg(ca 5 min) , jag gräddade en och en , det är lätt att de flyter ihop annars.
De får inte vara för ljus i mitten då går de sönder när man formar dem,
Låt de svalna en kort stund innan du lägger dem över muggen, jag tog en kaffemugg,