Kärleksmums

Kärleksmums,perfekt att ha i frysen
Det här receptet ger höga, saftiga och goda kärleksmums,
 
 
200 g Smör
4 dl Strösocker
4 dl Vetemjöl
4 Ägg
1 1/4 dl Kakao
2.5 tsk Bakpulver
2 tsk Vaniljsocker
2 dl Mjölk

Glasyr:
150 g Smör
7 1/2 dl Florsocker
4 1/2 msk Kakao
3 tsk Vaniljsocker
0.75 dl Kaffe, starkt
 
Sätt ugnen på 200°C.
Klä en ugnsform med höga kanter (35x20 cm), med bakplåtspapper.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker , tills det blivit ljust och fluffigt, ca 3 minuter.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke för sig och sikta sedan ner det i smeten.
Vänd försiktigt om så att du får en jämn smet.
Häll mjölken i smöret och tillsätt det sedan i äggblandningen.
Vänd om försiktigt så att du inte slår ur luften i smeten.
Häll upp smeten i formen och grädda den ca 25 minuter i mitten av ugnen.
-
När kakan står och svalnar kan du göra glasyren.
Börja med att smälta smöret och tillsätt sedan resten av ingredienserna.
Rör ihop till en klumpfri smet och häll den sedan över den avsvalnade kakan.
Strö till sist över rikligt med strössel eller kokos.
-
Ställ i kylskåpet tills glasyren stelnat helt.

Går utmärkt att frysa in.

Kommentera här: