Sommarkaka-Sega hallonrutor
En god och enkel kaka, passar också bra med blåbär och jordgubbar
ca. 30 st
200 g smör
6 dl strösocker
4 ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 dl hallon, blåbär eller skivade jordgubbar (går bra att använda frusna bär)
Gör så här:
200 g smör
6 dl strösocker
4 ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 dl hallon, blåbär eller skivade jordgubbar (går bra att använda frusna bär)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader och lägg bakpapper i en långpanna( mindre modell)
- Smält smöret i en 2-liters kastrull och låt det svalna.
- Blanda ner socker, ägg, mjöl och vaniljsocker.
- Bred ut smeten i lånpannan och strö över bären.
- Grädda i 30 min mitt i ugnen.
- Dra över pappret med kakan till bänken. Lägg över långpannan som lock och låt svalna. Skär upp i rutor. Obs! Detta momentet är viktigt för att kakorna ska blir sega.

Och så bild från en fin sommarkväll då Anders,jag och Tess var på storängsstranden
