Lövbiff med ädelostsås
Den här lättlagade rätten blev riktigt god, en bit ädelost, småtomater, och sockerärtor,
Och till det god ugnspotatis, den godast sorten att göra klyftor är cherie,fast och söt,
4 portioner
4-6 skivor lövbiff av innanlår
1 stor gul lök, skivad
Smör
2 1/2 dl mellangrädde
1 dl crème fraiche
1 trekantig bit cambozola
En skvätt soja
Salt, svartpeppar

Fräs löken i lite smör tills den mjuknar, ställ åt sidan.
Hetta upp en stekpanna till hög värme och stek lövbiffarna hastigt på varje sida så att de får färg. Salta och svartpeppra. Ta köttet ur pannan och lägg åt sidan så länge.
Dra ner värmen och vispa ner grädde och crème fraiche i pannan. Dela osten i bitar och blanda ner i såsen. Rör om tills osten har smält. Smaka av med lite soja, salt, svartpeppar och vitpeppar.
Lägg i köttet och löken. Låt puttra ihop några minuter. På slutet lägger du i sugarsnaps så att de mjuknar lite grand men inte för mycket, de ska fortfarande ha lite tuggmotstånd kvar.
Smaka av såsen
Servera med ugnsstekta potatisklyftor, klyfta potatis lägg på plåt med god olja och flingsalt
Lägg goda småtomater på plåten när det är ca 20 min kvar på potatisen, krydda tomaterna med flingsalt och ringla på lite olja.

En god lättlagad Fredagsmiddag !
