Knäckig Blåbärspaj
En god paj med ett knäckigt täcke,
serveras med vaniljsås och vaniljglass,

5 dl blåbär
1 msk potatismjöl
150 g smör
2 dl socker
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl grädde
3 dl havregryn
1,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver
1 krm salt
Smöra en pajform. Fördela blåbär jämnt i formen. Pudra över potatismjöl.
Koka upp smör, socker, sirap och grädde och låt puttra i 5 min.
Blanda havregryn, mjöl, bakpulver, vaniljpulver och salt i en skål.
Tag av kastrullen ifrån plattan och rör ner mjölblandningen. Häll smeten över blåbären.
Grädda i 200 gr i ca 25 min. Låt pajen svalna och servera med glass och vaniljsås.
Vad passar bättre efter en höstdag med fiske och bortstädning av utemöbler !

Några påsar med filead aborre ligger nu i frysen

Tess verkligen njuter av att få följa med på fisketur med båten,