Coleslaw

Så Gott tillbehör till köttfärsbiffar,hamburgare, grillat och ugnstekt potatis,
Blir ganska mycket,så det räcker till flera middagar.
 
Vi käkade coleslaw till köttfärsbiffar med chili och hemmagjort potatismos,MUMS
 
 
8 dl finstrimlad vitkål
1 krm svartpeppar
3 medelstora morötter
1 rödlök
4 tsk god senap (Gärna en söt/stark variant,jag tog Johnnys))
2 dl crème fraiche 
1 dl majonnäs 
3 tsk socker
1 tsk salt
 
Skala och riv moroten grovt..
Skala rödlöken, halvera den och skiva den tunt.
Rör ihop crème fraiche, majonnäs och senap.
Smaksätt med socker, salt och peppar.
Blanda vitkål, morot och lök och majonnässås.
Låt stå kallt ca 2 timmar innan serveringen.
Förvara överbliven coleslaw i en burk med tättslutande lock i kylen. Den håller sig i drygt en vecka.
 
 

 

Kommentera här: