Små goda pajer till kräftorna

I går käkade vi kräftor,
till dem så gjorde jag 6 st små goda pajer,
passade perfekt till kräftorna
Ett gott bröd och så gjorde jag en romsås.
 
2 st kantarellpajer,2st räkpajer,1 lökpaj och 1 västerbottenostpaj blev det,
Pajformarna är 14 cm i diameter, perfekt om man vill göra små lunchpajer,
Pajdeg:
Jag gjorde 1,5 sats pajdeg som fick stå i kylen en timme,
Tryck ut i pajformarna och nagga, sedan förgrädda i ca 12 minuter
Kantarellpaj:
Stek kantareller med schalottenlök, krydda och lägg i pajskalet
strö över lite västerbottenost
Lökpaj :
Stek skivad rödlök och purjolök på svag värme,tillsätt hackad vitlök, lägg i pajskalet
Strö över lite västerbottenost
Västerbottenostpaj:
Lägg mycket ost i pajskalet,
 
Häll äggstanning i pajskalen,
Blanda 4 ägg med 4 dl grädde, salta och peppra,
 
Räkpajer:
Lägg räkor i pajskalen,
Blanda vitlöksost (ca100 gr) med 2 ägg, 1 dl creme fraich, 1 dl grädde,lite ost, dill och salt
Vispa ihop och häll över räkorna
 
Grädda till de stelnat och fått fin färg,
 
och till det en god romsås,
Skala och hacka 1/2 rödlök och 1 ägg
Blanda 1/2 dl majonäs,1/2 dl gräddfil,hackad dill och 1/2 burk rom
 
 
 

Kommentera här: