Vaniljpannacotta med hallonsås
Söndagsdessert blev en vaniljpannacotta med hallonsås,
krämig pannacotta med en syrlig hallonsås,
Pannacotta:
5 dl vispgrädde
3 gelatinblad
1 vaniljstång
1/2 dl strösocker
Lägg gelatinbladen i en skål med vatten
Skär ett snitt längs hela vaniljstången, skrapa ur fröna och lägg i kastrull tillsammans med stången.
Tillsätt grädden och sockret, koka i ca 2 minuter.
Tag kastrullen från värmen och lägg i gelatinbladen, rör tills de smält.
Tag bort vaniljstången och häll upp i fina glas, det blir ca 4 st.
Låt stelna i kylen i ca 3 timmar.

Hallonsås.
400 gr hallon
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker
Koka upp hallon och socker,
Sila hallonröran och sikta ned vaniljsocker.
Ställ in i kylen för att svalna,häll den kalla hallonsåsen över pannacottan.
Dekorera med hallon, riven choklad eller något annat gott!!!