Entrecote med god rödvinssås
Fredag, gu så skönt, efter att ha varit sjuk hela förra helgen plus några dagar till så känns det extra bra!
Magsjuka,råkade ut av den värsta sorten ,nu börjar det kännas bra igen.
Längtat efter att få laga mat, jag älskar det, fredagsmiddag är bara bäst!
I kväll bjöd jag på entrecote med rödvinssås och hasselbackpotatis,

Rödvinssåsen:
1 dl rödvin
1 dl balsamvinäger
1/2 dl råsocker
1/2 dl kalvfond
Sätt rödvin, balsamvinäger, råsocker, kalvfond i en kastrull och låt koka upp. Låt sedan puttra på svag värme tills skyn reducerats till hälften, dock minst 15 min.
Ta av från plattan och tillsätt en rejäl klick smör. Låt smälta och sedan är skyn färdig att servera! Vill man ha den tjockare som en sås, kan man tillsätta maizena.
Så enkel men supergod sås, mycket smak!
Och till det ett gott vin, med fruktig smak av hallon och lakrits,
Lät så bra så jag bara måste köpa 2 flaskor, Torres 5G Garnacha 2744-01

Mycket fruktig doft och smak med inslag av hallon björnbär,lakrits och viol,
Passar till nöt-eller lammkött.
Nu har Jenny åkt i väg på filmnatt i Nordmaling och här hemma kollar vi på IDOL.