Fläskfile med grönpepparsås och hasselbackpotatis
Grönpepparsås är en favorit hos oss,i går gjorde vi den såsen till fläskfile.
Skär filen i slantar, salta och stek dem nästan klar i stekpanna.
Ta upp köttet och stek en hackad lök,tillsätt ca 2 msk krossad grönpeppar.
Strö på ca 1,5 msk vetemjöl.
Tillsätt 2,5 dl köttbuljong och låt koka upp.
Tillsätt 3 dl grädde och soya.
Smaksätt med salt,grönpeppar och strö på hackad persilja.

Till det så gjorde vi västerbottensgratinerad hasselbackspotatis.
Skär potatisen, salta och pensla dem med smält smör som är smaksatt med 1 pressad vitlöksklyfta.
Grädda i ugnen i ca.40 minuter.
Pensla dem igen och strö över ströbröd och västerbottenost.
Grädda i 10 minuter.
