En krämig köttfärspaj

I går så gjorde jag en paj till Fredagsmiddag.
Paj är inte något jag gör ofta, den här pajen innehåller ingen äggstanning så man behöver servera den med sallad och sås.
Den blev riktigt god krämig paj med mycket smak.
 
Pajdeg:
Blanda ihop
125 gr smör
3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
kryddor,lite paprika pulver och cayennepeppar.
2 msk kallt vatten
 
Nagga pajskalet och förgrädda i 225 grader i ca 10 minuter.
 
Gör en köttfärsröra på.
600 gr köttfärs
1 vitlöksklyfta
1 gullök
1 msk kalvfond
4 msk chilisås
100 gr philadelphiaost
2 dl creme fraiche
svartpeppar och salt
 
Fräs lök i stekpannan,tillsätt färsen ooch de övriga ingridienserna.
Låt koka ihop.
Fyll pajen med röran, skiva tomater och lägg ut på röran.
 
Blanda mozarellaost med cremefraiche och bred ovanpå tomaterna.
 
Grädda i ca 20 minuter i 200 grader.
Till det så gjorde jag en grönsallad.
 
Och en god vitlökssås:
2 dl creme fraiche
1/2 dl majonäs
2 finhackade vitlöksklyftor
1 msk honung
salt och peppar
 
Blanda ihop och låt gärna stå någon timme i kylen innan servering.
 
Och i går kväll så förberdde jag också kvällens middag, köttet ligger nu i marinad.
 
 
 
Vilket väder vi har i dag,
 
 
 
 

Kommentera här: