Fläskfile med Svart tumpetsvampsås

Har nu kommit hem efter en skön helg i klockarviken.
Långa promenader,god mat och en del plantering har helgen bjudit på.
 
I går kväll så gjorde jag fläskfile med en god sås på svart trumpetsvamp.
Till det hasselbacks potatis med västerbottensost,
 
Skär potatisen och pensla dem med smält smör som är smaksatt med pressad vitlök.
In i ugnen, pensla några gånger, salta dem med flingsalt,sista gången du penslar dem så strö över riven västerbottenost.
 
Skär köttet i tjocka slantar, krydda med svartpeppar och bryn dem en kort stund i stekpannan, de ska inte vara färdigstekta. Lägg köttet på fat, börja sedan med såsen.
Bryn finhackad schalottenlök och strö sedan över rikligt med smulad torkad svart trumpetsvamp.
Slå på grädde och creme fraiche, smaksätt med kalvfond och balsamvinäger,
Tillsätt lite brun redning ifall såsen känns för lös.
Krydda med salt och peppar,låt puttra en stund och lägg sedan ned köttet.
Köttet får sedan puttra i såsen till köttet känns klart.
Strö över färsk timjan.
 
Nu i helgen så har jag börjat planera om mina kryddor, basilika,timjan och fransk dragon har kommit upp nu och behövde omplanteras.
 
Fina rosor som jag köpte innan helgen
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: