Pasta med Lövbiff och Ädelost

Till middag i går så gjorde jag Pasta med en supergod pastasås.
Den här blir det att göra fler gånger. En 10 poängare helt klart.
 
Men till förrätt så gjorde vi små tilltugg, små krustader med 3 olika fyllningar.
  • Creme fraiche, en klick röd rom och toppa med dill
  • Blandade hackade kräftstjärtar med creme fraiche, majonäs, salt och vippeppar.Dekorera med kräftbit och dill.
  • En sort blev varm, fyllde den räkost.
 
Och sedan huvudrätten.
För att inte den strimlade lövbiffen ska bli seg och tråkig som den lätt kan bli så bräserade jag den ca 1 1/2 timme i en kryddig sky av kalvfond, vitlök, sambal oelek lök mm. Blir riktigt, riktigt mört och smakrikt då.
Jag strimlade lövbiff ca.700 gr.
Bryn det i en stekgryta, tillsätt
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
1,5 tsk tomatpuré
2 msk kalvfond
ca 1½ liter vatten
Bräsera utan lock och pyttsa på mer vätska efter hand hela tiden då den kokar bort. Väldigt enkelt för att få möra fina strimlor.
 
Stek sedan färsk svamp, tillsätt 1 bit kvibille ädelost.
Rör om tills osten smält.
Slå på grädde och cremefraiche, slå sedan såsen över köttet.
Tillsätt små tomater
Smaksätt med balsamvinäger, kalvfond och lite soya och låt lövbiffsåsen puttra en stund.
 
Servera med färsk pasta, sockerärtor, och riven ost.
Blev en god middag, köttet var så mört och gott, receptet räcker till ca 6 personer.
 
Till dessert blev det chokladmousse!
 

Kommentera här: