Smördegsinbakad fläskfile med ädelost

Lördag och vad ska man hitta på för middag??, hade svårt att bestämma middag i går.
Men det blev fläskfile med ädelost.
Krämig Gorgonzola som jag rörde ihop med lite creme fraiche.
Krydda en fläskfile med svartpeppar och stek den i 5 minuter.
Skär ett snitt i den och fyll den med gorgonzolaröran.
Lägg den på smördegen och gör ett paket.Pensla med uppvispat ägg. Gör några småhål i paketet.
Grädda i ugnen i ca 30 minuter.
 
Servera med råstekt potatis och gorgonzolasås.
Såsen:
2 msk Smör
150 gram god gorgonzolaost
1 liten fin finhackad sharlottenlök
3 dl creme fraiche
1/2 tsk dijonsenap
1/2 dl  grädde
salt och peppar
 
Fräs löken mjuk i smöret - men den ska inte få färg.
Häll över vätska, creme fraiche, och senap och smula ner osten och låt puttra i fem minuter smaka av med salt och peppar.
 
Köttet blev verkligen supergott!!
 
 

Kommentera här: