Smördegsinbakad Fläskfile

Hacka färsk svamp ( ca 8 st)
Finhacka 3 st schalottenlökar
Fräs i smör i stekpanna.
Tillsätt pressad vitlöksklyfta
Slå på 1 dl grädde och låt koka ihop.
Strö på färsk hackad timjan

Låt röran kallna helt.
Rensa fläskfilen och skär bort ändbitarna så att du får så jämn köttbit som möjligt.
Krydda med salt & Peppar och bryn i stekpannan i ca 5 minuter.
Låt kallna.
Smördeg, gärna kyld och färdigkavlad
(när degen ska användas ska den ha stått i rumstemperatur i tio minuter)
1 vispat ägg till pensling
Lägg hälften av svampröran som en sträng på smördegen,lägg på köttet och sedan resten av svampröran.

Slå in till ett paket och pensla med uppvispat ägg.

Grädda i ugn , 30 minuter i 225 grader.
Servera med råstekt potatis och
Rödvinssås:
1 st morot
1 st lök
1 st palsternacka
5 dl rött vin
3 dl grädde
1 st köttbuljongtärning
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
Socker, efter smak
Soja, för att få lite färg
Skala och skär ner grönsakerna i mindre bitar.
Låt grönsakerna steka på låg värme till dess att de släpper ifrån sig sina smaker.Därefter, häll på vinet.Låt det småkoka till dess att vätskan halverats.
Sila bort grönsakerna.Häll i grädden i den återstående vätskan.Tillsätt en köttbuljongtärning.Tillsätt även lite socker.Färga såsen med soja.Smaka av, ibland kan man få tillföra lite extra buljong och socker.
Och till det ett mycket gott vin.
Basilisk Shiraz Mourverde ( nr: 6327)
Rött vin, 89:-
Och till dessert: Chokladmousse