God Fläskfilegryta

Gräddig filé
500 g fläskfilé
200 g färska champinjoner
1 gul lök
2 dl rött vin
2 dl vatten
3 msk kalvfond
4 dl vispgrädde
2-4 msk fransk senap (smaka dej fram)
3 morötter
200 g smålökar
Skala och dela morötterna i stavar, hacka den gula löken och dela svampen i mindre bitar. Koka morötter och smålök( ca 20 min) till de har mjuknat. Stek svamp och lök i en stekgryta så de får lite färg. Häll i vin, vatten och fond och låt det puttra till det har reducerats till hälften. Rör ner grädde och smaka av med senap.
Skär fläskfilén ca 2 cm tjocka skivor och stek köttet hastigt. Lägg över köttet i såsen och vispa ur stekpannan med vinet som sedan hälls ner grytan. Lägg ner morötterna och löken i grytan och ge det hela ett uppkok. Red av med maizena om du vill att grytan ska vara lite "tjockare". Smaka av med salt, peppar och ev. mer senap.
Servera med Potatis och sallad.