Fläskkarre i lergryta

Till lördagsmiddag blev det fläskkarre i lergryta.
Och till dessert Creme Brulee.

ca.1 kg fläskkarre, låt den ligga några timmar i marinad.
Jag valde att köpa en påse med rödvinsmarinad.

Skiva morötter och klyfta en lök.
Hacka 2 vitlöksklyftor.
Lägg allt tillsammans med det marinerade kötten i lergrytan.
Kom ihåg att lägga lergrytan i blöt någon timme innan.
Låt all marinad följa med köttet till grytan.
Späd med lite vatten och rödvin i grytan

Sätt in en termometer,(ställ på 78 grader) och ställ in grytan i kall ugn.
Ugnstemperaturen ska vara 200 grader.


Efter ca. 1 1 /2 timme är köttet klart.

Sila skyn från grytan.
Värm upp i kastrull och smaka av med kalvfond, grädde och soya.
Krydda med salt och svartpeppar.
Red såsen med mörk maizena.

Det blir en mycket god brunsås så tänk på att göra mycket sås.

Servera med potatisgratäng och sallad och gele.



Till dessert gjorde jag Creme Brulee.
Köpte en färdig creme, lätt att göra, bara att koka upp och låt svalna i kylen.


Sedan bara att strö på rörsocker och bränna så att det blir en knäckig yta.


Senare på kvällen vid halv tolv blev vi sugna på grillad korv.
Gjorde då upp en eld ute på gården i vedkorg som vi fick i julklapp av Emelie och Lars.


MYSIG LÖRDAG!!

Kommentera här: