Rullade knäckflarn
I kväll har jag och Jenny bakat, vi har gjort flarn som vi rullat och fyllt med god smörkräm.
sedan doppade vi ändarna i smält choklad.

Knäckflarn: ca.30 st
Sätt ugnen på 175 grader
Hacka 100 gr sötmandel i matberedaren.
Blanda i en kastrull:
100 gr margarin
1 dl socker
2 msk mjöl
2 msk mjölk
1 msk ljus sirap
1 msk honung
Låt sjuda upp,EJ KOKA
Blanda i den hackade mandeln.
Klicka ut på bakplåtspapper, 1 msk smet, Lägg ut 3 st klickar.
Grädda i 5 minuter.
Förbered 1 plåt till.
Låt svalna på plåten i 3 minuter innan du formar dem till rullar.
Försöker man för tidigt kan de gå sönder.


Lite varmt när man ska rulla dem,men man får ta det försiktigt.
Forma dem runt en rundstav, jag använder en "coronnepinne"
Satte fast pinnen på skärbrädan med en "tving".
Jenny hade fixat innan baket !!

Gör en smörkräm:
Vispa 3 st äggulor till skum
Koka 75 gr socker och 1/4 dl vatten i 1 min och 40 sek.
Häll försiktigt ner sockerblandningen i äggen, vispa tills det kallnat,ställ skålen i kallt vatten så går det fortare.
Vispa sedan ner:
150 gr rumsvarmt margarin.
1 tsk vaniljsocker
Fyll en sprits med krämen och fyll rullarna med lite smörkräm.

Doppa ändarna med smält mörk choklad.
En God kaka till JULfikat