Kräftpaj

I går på kräftkalaset så bjöd jag på kräftpaj!
Blev jättegod!
Gjorde den redan på Torsdag, värmde den i ugnen en stund innan kalaset.

3 dl vetemjöl ,125 gram smör,2 msk kallt vatten

Fyllning : 2 burkar med kräftstjärtar, 1/2 purjolök, 1/2 dl dill, 1 1/2 dl  creme fraiche eller grädde, 2 stora ägg ,Salt och peppar och lite cayennepeppar

Gör så här: Mät upp mjöl i en bunke, tärna i smör och häll i 2 msk kallt vatten. Arbeta ihop till en deg och platta ut i en pajform. Ställ kallt i 30 minuter. Ställ ugnen på 225 grader, och picka pajdegen och förgrädda i ca 10 – 15 minuter. Rör ihop 1 1/2 burk med kräftstjärtar ( resten sparas till dekorering ), med dill och hackad purjolök . Bred ut kräftblandningen sedan i det förgräddade pajskalet

Mät upp creme fraiche i en skål, och knäck i äggen, vispa ihop detta för hand.
Salta och peppra blandningen och smaka av med lite cayennepeppar.
Häll blandningen över all kräftfyllning. Ställ sedan in i ugnen i ca 20 minuter till – tills den fått fin färg.
Dekorera sedan med kräftstjärtar, citron och dill.

 

 

 

Kommentera här: